O știre falsă, în care se anunță că hoți îmbrăcați în medici caută acasă vârstnici și le spun că le fac teste medicale și le dezinfectează casele, cu scopul de a-i prăda, a ajuns să fie distribuită intens printre suceveni.

Printre cei care au postat mesajul, crezând că este transmis de Poliția Română, este și medicul de familie Irina Badrajan. Postarea ei are la rândul ei numeroase distribuiri.

Poliția Română a transmis că știrea este falsă, nu este transmisă de poliție și nu există cazuri de acest gen în România

”‼‼‼Atenție‼‼‼‼‼ Dragi mămici și bunici din toată lumea. Astăzi am primit un comunicat în care politia ne anunță că se profita mult din cauza situației de pandemie, sa avem foarte mare grijă să nu deschidem ușa la nimeni. Sunt hoți îmbrăcați în medici sau persoane care vin sa va facă teste medicale și să dezinfecteze casele. ‼‼NU DESCHIDEȚI USA LA NIMENI ‼‼ Sunt grupuri care se organizează, sunând înainte la telefon, cer date personale gen: câți sunteți în casa, ce vârstă (bătrânii sunt cei mai afectați), ca să știe unde sa atace. ‼‼‼FOARTE IMPORTANT ‼‼‼ Medicii sunt colapsați, nu au ei timp sa se plimbe din casă în casă. Dacă voi nu sunați la medic sa spuneți ca va simțiți rău, nu vine nimeni. Dacă primiți aceste vizite, sunați la politie imediat. Anunțați și prietenii și rudele, treaba asta se întâmplă peste tot în lume”, așa sună acest noi fake-news.

Contactată de Monitorul de Suceava, medicul Badrajan a precizat că a preluat mesajul, la rândul ei, de la alte persoane.