Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz a solicitat rezolvarea de urgenţă a situaţiei privind eliberarea rețetelor pentru pacienții cronici. Maricela Cobuz a spus că în urma extinderii pandemiei cu Covid-19 și a faptului că personalul medical este cel mai vulnerabil, aflându-se în prim-plan cu toți pacienții, inclusiv cu cei asimptomatici, trebuie luate de urgență măsuri suplimentare pentru a-i proteja.

„În calitate de deputat de Suceava și membru în Comisia pentru sănătate și familie, solicit public Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și Ministerului Sănătății să reglementeze urgent situația privind eliberarea rețetelor medicale la pacienții cronici”, a spus deputatul social-democrat. Maricela Cobuz consideră că medicii de familie ar trebui să prescrie rețetele electronice fără obligativitatea consultului pacienților cronici aflați în evidență, exceptând cazurile nou diagnosticate care necesită consult obligatoriu.

Ea a arătat că în acest mod se elimină deplasările persoanelor vulnerabile din punct de vedere medical la cabinetele medicilor de familie și protejarea acestora de posibilitatea infectării cu virusul Covid-19. „În această perioadă de criză, domeniul sănătății trebuie sprijinit cu toate eforturile, astfel încât persoanele cu boli cronice să poată avea acces la tratamentul adecvat”, a încheiat Maricela Cobuz.