Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava ar putea fi operațional în totalitate, pentru pacienții infectați cu noul coronavirus, de mâine dimineață. Secretarul de stat Nelu Tătaru a declarat, marți seara, la un post de televiziune, că după finalizarea dezinfecției la nivel ridicat, unitatea medicală din Suceava va fi spital regional pentru pacienții cu COVID-19.

Pacienții din Suceava, cu alte afecțiuni, vor fi dirijați către spitalele din județ, din Botoșani, Pașcani, iar cazurile grave la Iași, a spus secretarul de stat Nelu Tătaru.

Ieri a fost analizată situația spitalelor din județ și ce măsuri trebuie luate, astăzi Nelu Tătaru se va afla la Suceava și a afirmat că va merge atât la Spitalul Județean de Urgență, cât și la spitalele din Rădăuți, Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc pentru o verificare la fața locului.

La această oră, peste 1.300 de angajați ai Spitalului de Urgență Suceava și 420 de pacienți care erau internați sunt în izolare, potrivit secretarului de stat Nelu Tătaru.