Încă patru cazuri de decese la persoane confirmate pozitiv cu COVID-19 au fost comunicate oficial joi seară. Din fericire, între aceștia nu se află suceveni. În trei cazuri este că este vorba de persoane destul de tinere.

S-a anunțat decesul unui bărbat în vârstă de 56 ani, din județul Dâmbovița, hemodializat la un Centru de dializă, internat inițial la Spitalul de Urgență București Floreasca, transferat în data de 23.03.2020, atunci când a fost confirmat pozitiv la Spitalul de Boli Infecțioase „V. Babeș” - ATI

Un alt deces este al unui bărbat, 49 ani, din județul Timiș, neinternat. Acesta s-a prezentat în data 20.03.2020 la UPU a Spitalului Județean de Urgență Timișoara, unde a fost diagnosticat cu Pneumonie acută (clinic şi radiologic). I s-a recomandat consult de specialitate la spitalul de boli infecțioase. Conform pacientului, acesta nu a călătorit în străinătate și nici nu a fost contact al unei persoane pozitive. În 21.03.2020 acesta s-a prezentat şi la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, neinternat, diagnosticat cu pneumonie acută. În 24.03.2020, aflat la domiciliu, cu stare deteriorată, a solicitat ambulanța. Abia atunci i s-a recoltat proba de exudat pentru COVID şi a fost lăsat la domiciliu, unde astăzi a decedat. Pacientul avea boli cronice preexistente (poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială).

O femeie în vârstă de 70 de ani, din Neamț, a fost internată în Spitalul Județean de Urgență  Piatra Neamţ - Nefrologie pentru hemodializă. Starea i s-a agravat din 25.03.2020, când se suspectează infecție cu coronavirus și se recoltează proba. Femeia a murit pe 25 martie, însă confirmarea pozitivă a venit azi.

Al patrulea decedat este un bărbat în vârstă de doar 45 de ani, din județul Arad, confirmat în data 25.03.2020, decedat în aceeași zi în ambulanță în timpul transferului în Spitalul „V. Babeș” Timișoara. Despre acesta nu sunt comunicate încă date suplimentare.

S-a ajuns la un total de 22 de morți în România. Opt dintre ei sunt suceveni, șapte morți la Spitalul din Suceava și unul la Iași.