Obștea Mănăstirii Voroneț, maica stareță dr. Gabriela Platon, proinstareța Mănăstirii Voroneț, stavrofora Irina Pîntescu, monahia Elena Simionovici (scriitoare), împreună cu toate celelalte maici se vor ruga astăzi, 27 martie, începând cu ora 22:00, pentru toate cadrele medicale aflate în prima linie, în lupta cu pandemia, dar și pentru ca „Dumnezeu să se milostivească și să ne izbăvească pe toți de acest rău”.

Rugăciunile obștii de maici de la Voroneț se vor face în același timp cu rugăciunile înălțate de toții slujitorii de la Sfântul Munte: „Vineri, 27/03/2020, începând cu ora 21:00, tot Sfântul Munte va face priveghere dedicată Maicii Preasfinte și Sfântului Haralambie, spre izbăvire de această pandemie. Vă rugăm ca acest mesaj să ajungă la toți creștinii ortodocși, astfel încât toți, împreună, să ne unim rugăciunile în această vineri, ca să se milostivească Dumnezeu și să ne izbăvească de acest rău“.

Proinstareța Mănăstirii Voroneț, stavrofora Irina Pîntescu, „a pus rânduiala să facem și noi această <priveghere de noapte>, ca multe alte mănăstiri din țară”, a precizat stareța Mănăstirii Voroneț. „Vom începe rugăciunile la ora 22:00, vom citi, apoi, Acatistul, Ceasurile și vom oficia Sf. Liturghie a Sf. Ioan Gură de Aur, cam între orele 2 spre 3. Dacă puteți sau vă treziți în acest interval, vă rugăm să citiți rugăciuni adresate Lui Dumnezeu, Măicuței Domnului, Sf. Haralambie sau altor Sfinți pentru care aveți evlavie. Nu suntem sigure că acum se va milostivi Dumnezeu de noi, oamenii, dar suntem sigure că nouă ne va face tare bine să ne știm uniți la rugăciune! Și tot MăicuțaIrina Pîntescumi-a cerut să caut numele tuturor medicilor, asistentelor și infirmierelor, ca să le pomenim. Vom fi uniți în rugăciune”, este mesajul stareței dr. Gabriela Platon.