Deputatul USR de diaspora, suceveanul Daniel Popescu, l-a rugat pe premierul Ludovic Orban să intervină urgent, ferm și eficient, pentru trimiterea echipamentelor de protecție necesare cadrelor militare și testarea tuturor cadrelor medicale din județul Suceava. Daniel Popescu a amintit că joi, pe Aeroportul Otopeni, a sosit o aeronavă cu aproximativ 45 tone de echipamente medicale din Coreea de Sud.

„Nu putem trece cu vedere proasta gestionare a situației din județul Suceava, unde problema devine tot mai gravă de la o zi la alta. Este alarmant modul în care ia amploare epidemia în nordul Moldovei. Avem de-a face cu un focar pe care trebuie să îl oprim în cel mai scurt timp cu putință, căci Bucovina este supusă riscului de infectare în masă”, a spus Popescu.

El a adăugat că având în vedere modul în care evoluează lucrurile în Suceava, este imperios necesar ca acest judeţ să fi o prioritate în ceea ce privește dotarea cu echipamente medicale. Deputatul USR a solicitat autorităților competente să direcționeze materiale necesare tuturor celor nouă spitale din județ, din Suceava, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Siret, Fălticeni, Rădăuți și Spitalul de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc.

„Județul Suceava este cel mai mare focar de coronavirus din România. Încă de săptămâna trecută am solicitat autorităților județene și reprezentantului guvernului în teritoriu, prefectul județului Suceava, dotarea spitalelor cu echipamente de protecţie pentru întreg personalul medical, mai ales pentru cel care tratează pacienţii infectaţi cu noul coronavirus. Toate spitalele municipale din județul Suceava au nevoie urgent de ajutor. Au ajuns la limite critice toate stocurile de măști, combinezoane, halate de unică folosință, bonete, teste pentru depistare COVID-19, măști chirurgicale, clorom, dezinfectanți, role prosop etc.”, a declarat Daniel Popescu, el adăugând că în momentul de față cadrele medicale din tot județul Suceava, în special de la secțiile de boli infecțioase, spun că își pun în pericol viețile zi de zi pentru că nu sunt suficiente echipamente de protecție, iar cele existente nu sunt eficiente. El a mai solicitat Ministerului Sănătății să dispună testarea, cu prioritate, a tuturor cadrelor medicale din județ, deoarece protejarea acestora este esențială.