Numărul sucevenilor care au fost declaraţi vindecaţi după ce s-au îmbolnăvit cu noul coronavirus a crescut astăzi, comparativ cu ziua de marţi. Potrivit unei raportări oficiale transmise de Prefectura Suceava, în momentul de faţă în judeţ au fost declarate vindecate 275 de persoane, în creştere comparativ cu ziua de marţi, când au fost 237 de persoane. De asemenea, a crescut şi numărul sucevenilor cu forme uşoare ale noului coronavirus care au fost externaţi din unităţile spitaliceşti pentru a se trata în condiţii de carantină. În cursul zilei de miercuri numărul persoanelor externate în judeţ a fost de 739, numărul acestora în ziua de marţi fiind de 703.

Potrivit Prefecturii, la nivelul județului Suceava, astăzi, 22 aprilie 2020, se aflau în carantină instituționalizată 475 de persoane, iar în izolare voluntară la domiciliu alte 1.249 de persoane. Până în prezent au ieșit din carantină 1.568 de persoane, iar din autoizolare 12.218 de persoane.

Prefectul Alexandru Moldovan a spus că pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pe raza județului Suceava au acționat 408 cadre ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv 311 polițiști, 85 de jandarmi și 4 polițiști de frontieră, precum și 43 de polițiști locali și 19 militari. În ceea ce privește activitățile desfășurate în contextul prevenirii răspândirii COVID-19, în ultimele 24 de ore au fost executate 66 de misiuni, cele mai multe, pentru verificarea respectării interdicțiilor privind deplasarea sau libera circulație.

În total au fost verificate 884 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor impuse fiind constatate și aplicate 76 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 132290 lei. Totodată au fost constatate cinci infracțiuni în acest context, fiind cercetate 4 persoane. De marți și până miercuri au fost depistate 102 de persoane care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, pentru care au fost constatate și aplicate tot atâtea sancțiuni contravenționale în valoare totală de 134.500 lei. Alexandru Moldovan a mai spus că personalul Ministerului de Interne din cadrul dispozitivelor constituite pentru carantinarea municipiului Suceava și pentru asigurarea zonei de protecție au constatat 28 fapte de natură contravențională, din care 22 pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate fiind de 65.465 de lei.