Directorul medical al Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, dr. Mircea Macovei, revine joi la muncă, după ce s-a vindecat de COVID-19. Managerul interimar al spitalului, col. dr. Daniel Derioiu, a declarat, miercuri, că doctorului Macovei i se termină joi concediul medical, „are teste negative și este apt de muncă”.

„Mâine are obligația să fie prezent. Poate să nu vină, dar atunci este în postura să fie absent nemotivat și să fie cercetare pentru desfacerea contractului de muncă”, a declarat dr. Derioiu. Întrebat dacă doctorul Macovei își va relua și atribuțiile de director medical, managerul Daniel Derioiu a răspuns că nu știe dacă dr. Mircea Macovei își va înainta sau nu joi demisia din funcție.

În eventualitatea în care dr. Macovei va alege să nu demisioneze din funcția de director medical, având în vedere nenumăratele acuzații care i-au fost aduse de colegii săi la începutul crizei COVID din Spitalul Suceava, actuala conducere a spitalului îi va analiza contractul de administrare, conform legii, și dacă se vor constata nereguli, vor fi aplicate prevederile contractuale.

„Orice decizie de suspendare, demitere sau concediere trebuie să fie făcută în condițiile legii”, a subliniat managerul militar al Spitalului Suceava, col. dr. Daniel Derioiu.

Miercuri seară, doctorul Mircea Macovei nu a putut fi contactat telefonic pentru un punct de vedere legat de revenirea în funcția de director medical al Spitalului de Urgență Suceava.