Când vor reveni la cursuri, elevii din municipiul Suceava ar putea fi obligați să treacă mai întâi printr-un tunel de dezinfectare, dar li se va lua și temperatura, la distanță, cu ajutorul unor termometre speciale.

Aceste măsuri de siguranță, pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, au fost propuse de primarul Sucevei, Ion Lungu, directorilor unităților de învățământ, urmând să fie implementate, acolo unde este posibil, în perioada următoare.

“O problemă importantă pe care încercăm să o gestionăm este de reîncepere a anului școlar, chiar de s-a amânat acest moment până în luna septembrie. Totuși, sunt categorii de elevi din anii terminali, care vor veni la școală să dea bacalaureatul și alte examene. Referitor la siguranța celor care vin la școală, o variantă pe care o luăm în calcul este cea de efectuare a unui triaj la intrarea la ore, folosind termometrele non-contact, cu citire la distanță, dar și cea de montare de tuneluri de dezinfectare. Noi facem deja asta la Primăria Suceava, unde am cumpărat trei asemenea termometre, plus un tunel de dezinfectare. Vom vedea dacă aceste variante sunt posibile și la școli, care au bugete consistente, iar în măsura în care va fi necesar și Primăria Suceava poate face rectificări”, a spus edilul sucevean.

Tunelul de decontaminare montat la primărie, asemănător celor utilizate de multe spitale din țară, are 8 surse de pulverizare concomitentă, ajustabile pe înălțime, comandate printr-un întrerupător. Astfel, cei care intră în clădire trec printr-o “barieră” formată din substanțe biocide, pentru scăderea riscurilor de contaminare cu viruși, precum noul coronavirus.