Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, luni seara, decesul a încă șase suceveni confirmați cu COVID-19. Numărul total al sucevenilor care au fost uciși de noul coronavirus este de 154.

O femeie în vârstă de 78 ani, dintr-un cămin de bătrâni, cu hipertensiune arterială și angină pectorală, testată pentru COVID-19 în 29 aprilie și confirmată pozitiv în data de 30 aprilie, a fost internată în data de 1 mai și a murit în data de 3 mai.

Din focar de COVID dintr-un cămin de bătrâni provenea și o femeie în vârstă de 81 ani, cu hipertensiune arterială și demență mixtă, care a fost testată pentru COVID în 23 aprilie și a fost confirmată în 25 aprilie. În data de 27 aprilie a fost internată cu simptomatologie respiratorie și a murit în data de 3 mai.

Un alt sucevean, în vârstă de 83 de ani, internat în data de 29 aprilie, a murit în 30 aprilie, la mai puțin de 12 ore de la internare. A fost testat pentru COVID în ziua internării și confirmat pozitiv cu COVID-19 post-mortem, în 3 mai. Conform GCS, suferea de hipertensiune arterială, fibrilație atrială, senilitate și infecție cu Clostridiodes.

În aceeași zi a murit și un sucevean în vârstă de 64 de ani, care inițial a refuzat internarea și a recurs la automedicație pentru simptomatologia respiratorie pe care o avea, conform GCS. A fost internat în 10 aprilie, testat pentru COVID-19 în 12 aprilie și confirmat pe 13 aprilie. La comorbidități sunt menționate stenoza aortică protezată valvular, fibrilație atrială și insuficiență cardiacă.

Victimă a noului coronavirus a căzut și o femeie în vârstă de 79 de ani, care a fost contact cu fiica și nepotul care aveau simptomatologie respiratorie, conform GCS. Femeia suferea de ischemie cardiacă cronică, insuficiență circulatorie cerebrală, insuficiență venoasă cronică. A fost internată în 17 aprilie în Spitalul Județean de Urgență Suceava pentru simptomatologie respiratorie, a fost testată pentru noul coronavirus în 18 aprilie și confirmată pozitiv în 20 aprilie. A murit în data de 3 mai.

În Spitalul Suceava a murit în aceeași zi și un bărbat în vârstă de 70 de ani, internat în data de 10 aprilie pentru simptomatologie respiratorie. A fost testat cu o zi înainte pentru COVID și confirmat pozitiv în ziua internării. Conform GCS, suferea de hipertensiune arterială și steatoză hepatică.