Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava are în activitate jumătate din personal. Conform unui comunicat de presă transmis, luni, de Prefectura Suceava, în cadrul unei ședințe de lucru cu autoritățile medicale și ale administrației publice, managerul interimar al spitalului, dr. Anatolii Buzdugan, a informat că la acest moment este asigurată prezența la spital a 50% dintre medici, a 60% dintre asistentele medicale și a 50% dintre infirmiere. Doctorul Buzdugan a arătat că este prioritară asigurarea resursei umane de specialitate, prin aducerea în activitate a cadrelor medicale vindecate. De asemenea, managerul interimar al spitalului a explicat că este absolut necesară prezența unui medic epidemiolog având în vedere că fluxurile de intrare/ieșire COVID-19 sunt foarte aglomerate și necesită o permanentă monitorizare, o măsură temporar aplicată fiind aceea de decalare a programului.

Acesta a insistat pe necesitatea de a se degreva ambulatoriul de specialitate pentru a putea prelua și alte patologii, pentru acest lucru fiind necesare circuite de acces separate din construcții modulare, conform unui proiect conceput și prezentat de secretarul de stat Paul Ionel Oprea, fostul coordonator militar al Spitalului Suceava. Tot prin construcție modulară trebuie realizat și compartimentul de terapie intensivă pentru secția Boli Infecțioase.  

Conform managerului interimar al Spitalului Județean de Urgență Suceava, realizarea acestor investiții ar permite o scurtare a perioadei de reintrare în normalitate a activității unității medicale.

Referitor la aceste priorități prezentate de conducerea interimară a Spitalului de Urgență Suceava, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a solicitat întrunirea, în cursul zilei de luni, a Consiliului de Administrație al unității medicale pentru a se demara toate acțiunile necesare mobilizării personalului medical în vederea revenirii în activitate, precum și pentru achiziția echipamentelor necesare realizării celor 3 construcții modulare. De asemenea, Flutur a solicitat sprijin reprezentanților societății civile prezenți la ședința de lucru pentru asigurarea resurselor umane de specialitate necesare, specificând că angajații din compartimentul de Resurse Umane al Consiliului Județean Suceava vor oferi sprijin conform competențelor.