Un copil în vârstă de 11 ani a fost preluat, în data de 5 mai, de Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, în Centrul de Plasament „Speranța”, după ce părinții și bunica s-au îmbolnăvit de COVID-19.

Șefa serviciului de Intervenții în regim de urgență în domeniul asistenței sociale, Sabina Doroftei, a declarat, vineri, că preluarea în centru s-a făcut la solicitarea familiei, după ce tatăl și bunica paternă a băiețelului s-au îmbolnăvit de COVID -19 și s-au internat în Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, iar mama copilului prezenta simptome de boală, a fost testată și aștepta încă rezultatul testului. Băiețelul a fost de asemenea testat și a avut rezultat negativ, astfel încât familia a ajuns la concluzia că cea mai bună variantă este să fie preluat într-un centru. „Copilul a reacționat foarte bine, a spus că preferă să stea la noi, decât în spital. Și-a adus cărți și caiete, își face temele, mama lui îl sună zilnic și dacă ea va avea rezultat negativ la testare, săptămâna viitoare, miercuri, aprobăm în comisie să-l ia acasă”, a spus Sabina Doroftei.

Copilul stă singur în cameră, are baie proprie și are circuit separat pentru a nu intra în interacțiune cu ceilalți copii din Centrul „Speranța”.  

Sabina Doroftei a mai spus că este primul caz de acest gen de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava.