Aleșii locali suceveni, întruniți vineri într-o ședință de urgență, au aprobat o importantă donație din partea municipalității către Spitalul Județean de echipamente medicale și de protecție, necesare în lupta cu noul coronavirus.

Conform proiectului de hotărâre inițiat de primarul Ion Lungu și discutat în Consiliul Local de vineri, s-a aprobat transmiterea în folosință gratuită către Spitalul Județean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a 10 ventilatoare transport/urgență tip Oxivent Oxi4 achiziționate de Primăria municipiului Suceava.

Valoarea celor 10 ventilatoare de urgență este de 847.875 lei, inclusiv TVA, conform contractului de furnizare încheiat între Primăria Suceava și BPM Tehnologica SRL.

Donația municipalității sucevene către spital include și 1.000 combinezoane de protecţie din TNT de 60gr/mp, închidere cu fermoar și fixare pe încheieturi și glezne, achiziționate din catalogul electronic de la firma Intes Texis SRL la prețul total de 29.000 lei fără TVA.

Tot Primăria Suceava pune la dispoziția Spitalului Județean de Urgență 10.000 măști de unică folosință.

Conform proiectului adoptat, bunurile vor fi predate Spitalului Județean “Sf. Ioan cel Nou” Suceava imediat după achiziționare.