18 instrumentiști și 6 soliști vocali suceveni au înregistrat în regim de „home studio” o piesă folclorică din repertoriul regretatului interpret de muzică populară Alexandru Dumbravă. Este vorba de cântecul „Cobori, Doamne, pe pământ!”, interpretat de soliștii vocali Angelica Flutur, Alexandru Brădăţan, Ancuța Corlațan, Grigore Gherman, Loredana Călin și Sorin Filip, acompaniați de Orchestra Mihai Cotos.

Inițiativa proiectuluiîi aparține lui Mihai Cotos, profesor de vioară la Școala de Arte ,,Ion Irimescu”, din cadrul Centrului Cultural Bucovina, absolvent al Conservatorului din Chișinău. După succesul pe care l-a avut cu prima piesă înregistrată online, „Hora de după sărbători”,prof. Mihai Cotos a continuat să caute colaboratori pentru piesa „Cobori, Doamne, pe pământ!”. Lui i s-au alăturat câțiva interpreți de muzică populară.

 

·       Montajul video, cu suprapunerea peste 20 de imagini diverse, o provocare

 

Viorica Galan Dumbravă, soția regretatului interpret Alexandru Dumbravă, le-a permis artiștilor, cu bucurie, să interpreteze acest minunat cântec.  

„Pe de o parte, ca inițiator și dirijor al acestui proiect, marea provocare s-a ridicat la nivel de sunet, pentru că este prima dată când m-am îndreptat și spre segmentul vocal, până acum ocupându-mă în genere de aparatul orchestral”, ne-a spus prof. Mihai Cotos.     

Pe de altă parte, montajul unui astfel de video, cu suprapunerea a peste 20 de imagini diverse, realizate cu aparatură diferită, la dimensiuni și calitate diferite, a fost dificil. Videograful Cosmin Tomoiagă a fost cel care a ajutat la montajul piesei. „Le mulțumesc din suflet tututor artiștilor implicați în realizarea acestui material. Mulțumesc, Cosmin Tomoiagă. Totul este realizat cu mult suflet, cu multă muncă și dăruire. Desigur, mulțumiri publicului nostru drag, pentru toată susținerea”, a precizat inițiatorul proiectului muzical.  

Piesa puteți să o vizionați pe https://www.youtube.com/watch?v=9wTHrXT3G3Y&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1QtDU0w_09WqDbK1JLYdgvssVDqpNrwZ8GcdNdpeR7oLNlhnlaR7titeI.