Un tânăr în vârstă de 19 ani, care conducea un autoturism deși era în stare avansată de ebrietate, a fost prins de un echipaj de poliție care a observat cum o mașină care urma să părăsească incinta unei benzinării este condusă haotic, fiind un pericol pentru traficul rutier.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jur de ora 0.45, polițiști de la Fălticeni acționau pe strada Sucevei, conform planului de acțiune. Polițiștii au observat un VW Passat condus suspect în parcarea stației peco din zonă, oprindu-l imediat pe șofer. În mașină era doar șoferul, un tânăr care emana miros de alcool. S-a stabilit că este vorba de Andrei I., în vârstă de 19 ani, din comuna Horodniceni. Un echipaj de la Compartimentul Rutier Fălticeni chemat la fața locului l-a testat pe tânăr cu aparatul etilotest, rezultând concentrația de 0,80 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost condus la Spitalul Fălticeni, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Tot în weekend, polițiștii au mai depistat doi tineri băuți la volan.

Pe Aleea Jupiter din municipiul Suceava, sâmbătă, la ora 2.30 din noapte, un echipaj a prins un sucevean în vârstă de 25 de ani, cu o concentrație de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la 0.30, pe drumul județean din satul Bălinești, comuna Grămești, a fost depistat un localnic de 23 de ani, cu o concentrație de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile, tinerii s-au ales cu dosare penale.