Ministerul Afacerilor Interne a postat, sâmbătă, pe site-ul său, măsurile de prevenire și control al răspândirii coronavirusului, pentru dezbatere publică, propuse a intra în vigoare începând cu starea de alertă, din data de 15 mai.

Potrivit documentului, MAI recomandă menținerea carantinei și a restricțiilor instituite anterior pentru municipiul Suceava şi zona limitrofă formată din comunele Adâncata, Salcea, Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți şi Mitocu Dragomirnei.

Reevaluarea măsurilor, conform documentului, se va realiza la solicitarea Comitetului județean pentru situații de urgență, pe baza analizelor realizate de către Direcția de Sănătate Publică și avizate de către Institutul Național de Sănătate Publică.

Aceleași reguli sunt valabile și pentru orașul Țăndărei din județul Ialomița, cartierul Bendea din orașul Babadag, județul Tulcea, localitatea Vadu Crișului, județul Bihor, și cartierul Poșta din municipiul Buzău, județul Buzău.

Normele de aplicare a măsurilor pot fi consultate pe pagina web a Institutului Național de Sănătate Publică, la adresa www.insp.gov.ro, secțiunea Comunicate.

Toate observațiile și propunerile celor interesați pot fi transmise la adresa de e-mail: propuneri.relaxare@ms.ro.