Numărul cazurilor active de infectare cu noul coronavirus a intrat pe un trend descendent în municipiul Suceava, singura localitate mare din țară aflată în carantină.

Mai exact, în data de 11 mai, numărul cazurilor active de îmbolnăviri de COVID-19 era de 1,81 la mia de locuitori, în condițiile în care săptămâna trecută, pe 5 mai, situația acestora era de 3,14 la mia de locuitori.

Mai mult, scăderea numărului de persoane îmbolnăvite din municipiul Suceava este de bun augur, în contextul eforturilor care se fac de către administrația locală pentru a fi ridicată carantina din 15 mai, în condițiile în care ultima raportare a Grupului de Comunicare Strategică indică o nouă creștere a numărului de cazuri în județul Suceava.

În informarea transmisă luni, la ora 13.00, în județul Suceava sunt raportate în total 3.272 de cazuri, din care 59 sunt cazuri noi.

Pe teritoriul României, până acum au fost confirmate 15.588 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19 (coronavirus), iar 7.245 au fost declarate vindecate și externate.