Noi teste de antrenament pentru elevii de clasa a VIII-a și a XII-a, care se pregătesc pentru evaluarea națională și bacalaureat, au fost publicate de Ministerul Educației.

Aceste teste sunt în concordanță cu programa pentru examen, mai exact fără materia din acest semestru. Totodată, ele respectă modelele subiectelor de examen, fiind realizate împreună cu Centrul Național de Evaluare și Examinare – instituția din minister care concepe subiectele tuturor examenelor.

Ministerul recomandă rezolvarea testelor în zile diferite, în condiții apropiate celor din sala de examen (timp, modalitate de redactare, fără consultarea unor surse), iar după publicarea baremelor, elevii își pot corecta singuri lucrarea. Ei pot estima care este nivelul lor de cunoștințe și își pot optimiza pregătirea pentru a obține rezultate satisfăcătoare. În zilele de luni sunt postate testele, iar vinerea baremele de evaluare și notare. Acestea pot fi consultate la https://rocnee.eu/testeantrenament/.

La nivelul județului Suceava, peste 13.000 de elevi vor susține, de luna viitoare, examenele naționale, respectiv evaluarea națională de la finalul ciclului gimnazial și bacalaureatul.

Sunt 7.204 elevi care au încheiat clasa a VIII-a și se pregătesc pentru evaluarea națională, 5.679 de elevi în clasa a XII-a și 453 în clasa a XIII-a care sunt în fața examenului maturității.