Conducerea Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, prin managerul Anatolii Buzdugan, a făcut, vineri, un apel public la suceveni, să respecte „cu strictețe” măsurile impuse de autorități prin instituirea stării de alertă, „pentru a evita anumite evoluții nefavorabile în răspândirea infecției pe raza județului Suceava”.

Dr. Buzdugan a afirmat că o creștere importantă sau o răspândire importantă a infecției cu COVID-19 ar putea să pună presiune mare pe Spitalul de Urgență Suceava. „Dacă se va întâmpla, cu siguranță nu ne va destabiliza, noi suntem pregătiți pentru orice situație, chiar și una nefavorabilă, dar cred că până în momentul de față această națiune a plătit greu din cauza epidemiei în țară și nimeni nu-și dorește să cheltuim în continuare foarte mulți bani pe îngrijirea pacienților (n.r. cu COVID). Respectați regulile impuse de autorități - distanțarea socială, purtarea măștii, spălatul de mâini și toate măsurile. Nu-și dorește nimeni ca Suceava – și se poate întâmpla lucrul acesta – să intre în carantină încă o dată”, a afirmat dr. Buzdugan.

Acesta a mai spus că responsabilitatea civică este la îndemâna fiecăruia dintre noi, și de asta depinde modul în care va evolua situația îmbolnăvirilor.