Un autoturism parcat în apropiere de stația CFR Sadova a luat foc în mod suspect, pe interior. Ulterior, din cercetările poliției a rezultat că a fost vorba de joaca cu focul a doi copii în vârstă de 10 ani, frați gemeni, care au aprins o candelă în interior.

Luni seară, la ora 20.00, Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată de un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Sadova, administratorul unei societăți, care a anunțat că a luat foc un autoturism, incendiul fiind stins până la sosirea pompierilor.

La fața locului s-a constatat că este vorba de un Renault Megane, care se afla pe o platformă din beton, parcat la circa 5 metri de calea ferată și la o distanță de circa 40 metri de clădirea gării CF Sadova. Mașina nu era pornită de luni bune, nu avea baterie, astfel că inițial era greu de explicat de la ce a pornit incendiul.

Din cercetările poliției a rezultat că cei doi copii s-au jucat în zonă, au intrat în autoturism și, găsind în torpedo o candelă și o cutie de chibrituri, au aprins lumânarea și au așezat-o pe bordul autoturismului. Cei doi minori au continuat joaca în interiorul autoturismului, iar la un moment dat au scăpat lumânarea pe covorul din cauciuc de lângă scaunul șoferului, care s-a aprins în urma răspândirii de ceară lichidă pe suprafața acestuia. Cei doi copii s-au speriat și au fugit acasă.

Mașina a ars pe interior, fără a-i fi afectat compartimentul motor.

Polițiștii au discutat cu mama minorilor, femeia declarând că cei doi sunt bine și nu au nici un fel de leziuni.