Prezent la București, la Ministerul Transporturilor, la o întâlnire cu ministrul Lucian Bode, cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, şi cu ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că Asociația Moldova se Dezvoltă a devenit partener oficial la stabilirea strategiei infrastructurii rutiere în zona Moldovei.

De altfel, întâlnirea din Capitală a avut ca temă tocmai "Lansarea și accelerarea proiectelor de infrastructură rutieră din Zona Moldovei".

“Asociația Moldova se Dezvoltă, din care face parte şi municipiul Suceava, este acceptată ca partener oficial în privința stabilirii strategiei infrastructurii rutiere în zona Moldovei pentru Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR)”, a spus edilul sucevean.

Primarul Ion Lungu a fost prezent la întrunire pentru a susține proiecte majore, care vizează direct sau indirect Suceava:

- Drum de mare viteză Ploiești – Buzău – Focșani - Pașcani – Suceava - Siret, cu posibilitatea transformării în autostradă;
- Autostrada A8 Ungheni – Iași - Târgu Neamț - Târgu Mureș;
- Drumul de mare viteză Baia Mare - Suceava.

“Toate proiectele pot fi  realizate pe fonduri europene nerambursabile. Am cerut celor trei miniștri să demareze cât mai urgent aceste proiecte vitale pentru zona Moldovei”, a adăugat Ion Lungu, vicepreședinte al Asociației Moldova se Dezvoltă.