Președintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a întâlnit, vineri, la Suceava, cu conducerea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri pentru a discuta despre stadiul investițiilor la drumurile naționale de pe teritoriul județului Suceava, a informat CJ, printr-un comunicat de presă.

Potrivit comunicatului, discuțiile au fost urmate de o vizită de lucru pe șantierele de la drumurile naționale la care se execută lucrări de modernizare. Pe DN 2, sectorul Grănicești – Siret, lucrările ar putea fi finalizate în trei săptămâni.

„Am solicitat conducerii de la Drumuri Naționale să găsească soluții pentru a continua cu asfaltarea și în orașul Siret și apoi mai departe, până în Vama Siret - 4,8 km. Este important acest lucru pentru că, în sfârșit, după ani de zile, se deblochează proiectul de reabilitarea a Vămii Siret”, a transmis Gheorghe Flutur.

Se lucrează și la ruta ocolitoare a municipiului Rădăuți, care de asemenea ar putea fi finalizată în acest an, și pe DN 18 Iacobeni - Cârlibaba – Borșa, pentru a se încheia recepția lucrărilor.

Alte drumuri naționale care au făcut subiectul discuțiilor au fost DN 17 între Suceava și Gura Humorului și între Vatra Dornei - Poiana Stampei, DN 17A Câmpulung Moldovenesc – Sadova - Vatra Moldoviței, unde deja au început lucrările.

Chiar dacă drumurile naționale nu sunt atributul Consiliului Județean, Flutur a spus că a solicitat DRDP finalizarea lucrărilor pe DN 29A Suceava – Dorohoi, prin Adâncata și Zvoriștea, și repararea unor porțiuni de drum în zona Pojorâta.  

În ceea ce privește drumurile județene, aflate în subordinea Consiliului Județean, Gheorghe Flutur a afirmat că „județul este un șantier” și se lucrează la drumurile din Mălini, Slatina, Boroaia, Hârtop, Vulturești, Mușenița, Pleșa, Stulpicani, Gemenea, Frătăuții Noi, Frătăuții Vechi, Bilca, Câmpulung Moldovenesc-Rarău, Panaci, Teșna și se execută lucrări de plombare la majoritatea drumurilor județene afectate.