Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a salutat numirea suceveanului Mihai-Liviu Moraru în funcția de director general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Gheorghe Flutur consideră că profesionalismul și experiența lui Liviu Moraru, care este un bun cunoscător al satului românesc, sunt atuuri importante pentru acesta. „Sunt atuuri care îmi dau încrederea că va gestiona cu succes programele cu finanțare europeană mult așteptate de satul românesc. De precizat că sunt mai multe măsuri pentru care se alocă 9 miliarde euro în acest exercițiu financiar, iar alte 20 miliarde de euro vor putea fi accesate prin proiectele gestionate de AFIR, împreună cu APIA, în exercițiul financiar ‪2021-2027”, a arătat Gheorghe Flutur. El a spus că urmează să se aloce fonduri pentru sprijinirea tinerilor fermieri, respectiv ‪între 40.000 și 50.000 euro/familie, și de asemenea o sumă de 15.000 euro/familie se va putea accesa pentru fermele de subzistență. De asemenea, el a amintit că printre programele existente se numără și finanțarea dotării fermelor cu utilaje agricole și unități de procesare și însilozare.

„Prin proiecte finanțate cu fonduri europene se dorește o încurajare a investițiilor în satul românesc, astfel încât produsele să fie procesate și ambalate aici, la sat. Se vor reduce astfel și importurile. Consider că județului Suceava i se potrivesc foarte bine aceste proiecte, fie că vorbim de sprijinul pentru  produsele bio sau tradiționale, pentru domeniul pomicol - întinerirea livezilor, pentru investiții în agropensiuni sau în instalații de irigații, inclusiv pentru fermele de familie”, a mai declarat președintele CJ Suceava.

Mihai Liviu Moraru are 37 de ani și este originar din Vatra Dornei. El a absolvit Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală și are un masterat în Management în Agroturism şi Alimentaţie Publică. De asemenea, în cadrul aceleiași universități a absolvit și Facultatea de Horticultură şi Arhitectură Peisageră, cu specializarea inginer diplomat.