UPDATE ora 13,30: Eleva a fost confirmată cu noul coronavirus, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Suceava. Tânăra este asimptomatică.

 

O adolescentă din Poiana Micului, elevă în clasa a XII-a la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, este suspectă de noul coronavirus, mama acesteia fiind depistată pozitiv la finele săptămânii trecute.

Eleva a participat, alături de alți colegi, săptămâna trecută, la cursurile de pregătire pentru bacalaureat, liceul din Gura Humorului luând decizia de a sista orele de meditații pentru examen.

Prof. Mihaela Ursaciuc, directoarea colegiului, a menționat că eleva a fost cea care a sunat-o pe diriginta ei și i-a spus că mama sa este infectată cu noul coronavirus.

La liceul din Gura Humorului erau înscriși pentru cursurile de pregătire un 270 de elevi, însă liceana din Poiana Micului ar fi participat la meditații într-un alt corp de clădire, unde a susținut orele doar clasa sa, adică 11 elevi.

Insp. Cezar Anuței, purtător de cuvânt al Inspectoratului școlar Județean Suceava, a menționat că eleva este internată la Spitalul Județean Suceava, alături de mama sa, tânăra fiind asimptomatică.

La rândul său, inspectorul școlar general Grigore Bocanci a menționat că primul test al fetei a ieșit pozitiv, fiind așteptat rezultatul celui de-al doilea test.

„S-a dispus sistarea cursurilor față în față și susținerea lor în online. Vor fi testați toți contacții fetei, Direcția de Sănătate Publică se va ocupa. Deocamdată eleva nu este confirmată pozitiv”, a menționat Anuței.