Detașamentul de Pompieri Suceava a intervenit în cursul dimineții de marți cu trei autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din localitatea Plopeni a orașului Salcea,

Focul a fost anunțat în jurul orei 08.00 și la sosirea echipajelor de intervenție ardeau generalizat anexele gospodărești, existând pericolul de propagare la casa de locuit și la construcțiile învecinate. În timpul incendiului au ars o magazie, adăpostul de animale și șura, precum și acoperișul bucătăriei de vară, pe o suprafață totală de aproximativ 100 metri pătrați. Au mai fost afectați aproximativ 10 metri pătrați din acoperișul casei, fiind degradați 400 de baloți de fân, circa 10 metri cubi lemn de foc, bunuri casnice, electronice, electrocasnice și altele. În incendiu au pierit patru porci din interiorul adăpostului de animale.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric defect. Din fericire nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au reușit să salveze casa de locuit, o anexă gospodărească, trei porci și 20 de păsări de curte.