Prefectura Suceava a informat, marți, că până în data de 9 iunie a.c., potrivit situației întocmite de către DSP Suceava, la nivelul județului se înregistrau 2.894 de persoane declarate vindecate de Covid -19.

În ultimele 24 de ore, au fost internate în Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava trei dintre persoanele diagnosticate cu Covid – 19 și au fost externate șapte persoane, nefiind înregistrat nici un caz în rândul personalului medical.

În Spitalul de Urgență Suceava se aflau internați marți  444 de pacienți, dintre care 128 de pacienți Covid-19 și 316 pacienti nonCovid, iar în secția ATI erau internați 10 pacienți. La Spitalul Municipal Rădăuți se aflau internați 50 de pacienți Covid-19 și 15 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

În data de 9 iunie, la ora 9.00, conform datelor centralizate la nivel județean de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, în autoizolare la domiciliu erau 5.224 de persoane și în carantină instituționalizată mai era o persoană. Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu virusul Covid – 19. 

Până acum, 21.115 persoane au ieșit din autoizolare și 3.107 persoane au ieșit din carantina instituționalizată. În ceea ce privește activitatea polițiștilor, în context Covid, în cursul zilei de 8 iunie au fost verificate, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, 5.112 persoane și 29 de societăți comerciale.