Un tânăr în vârstă de 22 de ani a ajuns la Spitalul Județean Suceava cu ruptură de claviculă după ce a căzut de pe bicicletă. Polițiștii au constatat că acesta era băut, aplicându-i o amendă de 870 de lei.

Din cercetările polițiștilor rezultă că luni seară, în jurul orei 20.00, tânărul de 22 de ani, din municipiul Suceava, a consumat alcool împreună cu tatăl său la un bar din Stroiești, după care s-a urcat pe bicicletă pe drumul județean către Moara. Nu a ajuns însă prea departe și pe raza satului Zaharești a pierdut controlul asupra bicicletei, căzând pe asfalt.

La faţa locului a intervenit o ambulanţă, tânărul fiind transportat la Spitalul Județean Suceava, unde a fost diagnosticat cu ruptură de claviculă. Acesta era conștient, iar polițiștii au putut să-i verifice alcoolemia.

Aparatul etilotest a indicat o concentrație de 0,80 mg/l alcool în aerul expirat, polițiștii aplicându-i amenda în valoare de 870 lei.

Accidentele cu bicicliști sunt o mare problemă în județ. Indisciplina bicicliștilor a fost în multe perioade a treia cauză a accidentelor grave produse în județ. Din păcate, ca și în acest caz, adesea, bicicliștii cad victime propriei inconștiențe ori erorilor grave pe care le fac în trafic.