Președintele Organizației Județene a Tinerilor Social Democrați Suceava, George Șoldan, propune actualului Guvern PNL să elimine pensiile speciale pentru a face rost de banii necesari pentru creșterea alocațiilor copiilor. „Organizația județeană a TSD Suceava regretă faptul că actualul <guWERN-Orban>nu înțelege să respecte legile și încearcă prin tot felul de minciuni să acopere o realitate îngrozitoare pentru toți tinerii din România, nu vrea cu niciun chip să dea bani pentru alocațiile copiilor”, a spus George Șoldan. El l-a întrebat pe premierul Ludovic Orban cum poate să susțină că nu există o sursă de venit pentru dublarea alocațiilor pentru copii, o lege votată în Parlament de PSD, când o soluție ar putea fi impozitarea pensiilor speciale.

„Domnule Orban, ne-ați obișnuit să nu respectați legile și Constituția, dar nu aveți dreptul acesta. În campania electorală ați promis eliminarea pensiilor speciale în prima lună de guvernare. Au trecut 7 luni și ne dăm seama că a fost doar o minciună electorală. Domnule Orban, eliminați pensiile speciale și veți avea bani să măriți alocațiile copiilor”, a transmis liderul TSD Suceava. El a adăugat că actualul guvern reușește să găsească fonduri atunci când vine vorba despre „clientela sa politică”, respectiv pentru achizițiile pe zeci de milioane de euro făcute către „firmele de casă ale PNL”. George Șoldan a mai spus că în situația în care pensiile speciale nu pot fi eliminate, acestea ar trebui să fie impozitate cu 90%, așa cum a propus PSD.

Șoldan a declarat că TSD Suceava își exprimă totalul dezacord cu privire la declarațiile premierului, care spunea că alocațiile mărite pentru copii nu sunt altceva decât „pomeni” electorale. Liderul TSD Suceava consideră că premierul Ludovic Orban va găsi de cuviință să își ceară scuze pentru această afirmație.