O nouă avertizare transmisă vineri de Administrația Națională de Meteorologie plasează din nou județul Suceava, alături de zeci de alte județe din țară, sub cod portocaliu de vreme rea.

Fenomenele vizate sunt cantități de apă însemnate și instabilitate atmosferică accentuată.

Conform atenționării, în după-amiaza zilei de vineri (19 iunie) și în prima parte a nopții de vineri spre sâmbătă (19/20 iunie), în Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea, estul și nordul Munteniei, precum și în zonele montane, vor fi intervale cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse, 50...80 l/mp.

De asemenea, vor fi și vijelii, descărcări electrice și grindină.

În continuare, adică în zilele de sâmbătă, duminică și luni, întreaga țară se va afla sub cod galben, cu perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, cu frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prognoza prin avertizări de vreme severă imediată.