Candidatul PSD pentru funcția de primar al Sucevei, Dan Ioan Cușnir, consideră că retorica campaniei electorale a candidatului PNL Ion Lungu pentru aceeași funcție este „un spectacol odios și plin de nuanțe de falsitate”. Dan Cușnir a spus că a urmărit lansarea oficială a candidaturii lui Ion Lungu, pentru a observa ce argumente ar mai putea aduce acesta pentru un nou mandat și ce proiecte „va recicla”. Cușnir a precizat că a remarcat că în sloganul personal pe care l-a anunțat Ion Lungu, “Experiență și responsabilitate”, acesta confundă „experiența” cu „vechimea”. „Faptul că Ion Lungu s-a prezentat la birou timp de 16 ani nu constituie experiență, ci doar vechime pe cartea de muncă a acestuia, pentru că există prea puține indicii de schimbare în bine a orașului ca urmare a cunoștințelor și abilităților dobândite. Începând cu data de 27 septembrie mă voi concentra pe rezultate și pe performanță fără să mă preocupe vechimea pe cartea de muncă”, a precizat Dan Cușnir, liderul Organizației Municipale Suceava a PSD. El a adăugat că deși Ion Lungu invocă ideea de „responsabilitate”, adică de asumare a răspunderii pentru ceea ce s-a întâmplat în Suceava, primarul Sucevei apelează „ca un gramofon îmbătrânit” doar la vechea scuză „PSD-ul e de vină”.

„Mai mult decât învinuirea gratuită a opoziției, bannerele din oraș includ mișelește mesajul <Forță și hotărâre. La bine și la greu>, sugerând, subtil, că situația dezastruoasă în care se află orașul se datorează unor cauze exterioare. Adică, nu el a fost un manager incompetent, vremurile sunt grele. În realitate, nu își asumă nimic și se distanțează și mai mult de responsabilitatea cu care se laudă. Începând cu data de 27 septembrie voi fi un primar responsabil, îmi voi asuma eventualele erori și nu voi încerca niciodată să caut falși vinovați”, a mai spus Cușnir. De asemenea, el a precizat că deși invocă ideea de “Forță și hotărâre”, actualul primar crește confuzia acestor mesaje. Candidatul PSD pentru Primăria Suceava crede că nici forța și nici hotărârea nu constituie în sine niște “calificări, ba mai mult, în lipsa unei viziuni, forța și hotărârea în implementarea unor inițiative greșite nu au făcut nimic altceva decât să accentueze „persistența în eroare” a cuplului Ion Lungu – Gheorghe Flutur.

„Începând cu data de 27 septembrie voi fi preocupat de instaurarea regulilor care să ducă la ordine și la implementarea viziunii care să ducă la progres. Totuși ce îl califică pe Ion Lungu să ceară un nou mandat în afară de o impresionantă colecție de eșecuri, cum ar fi la atragere de investitori străini și autohtoni, parc economic Suceava-Botoșani, optimizare infrastructură rutieră, rută ocolitoare sud Ipotești-Salcea, informatizare și digitalizare în primărie, sală polivalentă, modernizare stadion, acoperire patinoar, modernizarea zonei Curtea Domnească, al doilea campus universitar, modernizarea Casei de Cultură, construire de noi cimitire în Burdujeni, Obcini și George Enescu, la toate progresul fiind zero, realizare grădinițe - <zero finalizate> şi un pod nou peste râul Suceava nefuncțional?”, a declarat Dan Ioan Cușnir.

El consideră că în aceste condiții, hashtag-ul corect al campaniei electorale a actualului primar ar trebui să fie „#nusepoate”, pentru că „nu se poate să faci mâine ceea ce nu ai fost în stare să faci timp de 16 ani”. „În data de 28 septembrie, când vom începe schimbarea radicală a mentalităților în administrația locală, nu vom omite aceste eșecuri la <descărcarea> de gestiune a mandatului lui Ion Lungu”, a încheiat Dan Ioan Cușnir.