Încasarea contravalorii pașapoartelor electronice și a pașapoartelor temporare se face în conturile Companiei Naționale „Imprimeria Națională” SA, deschise la CEC Bank SA, astfel că începând cu data de 2 septembrie a.c., plata se face în numerar sau, după caz, prin intermediul POS-urilor la casieriile unităţilor CEC Bank, și online prin Sistemul naţional electronic de plată (SNEP) ghiseul.ro. Sistemul online este în curs de operaţionalizare, a informat, vineri, Prefectura Suceava, printr-un comunicat de presă.

Documentele de plată emise anterior datei de 2 septembrie 2020 rămân valabile pentru depunerea cererilor de eliberare a paşapoartelor.

În situaţia în care, în perioada 2-6 septembrie a.c., Instituţia Prefectului va încasa prin casieriile proprii şi/sau în conturile deschise la trezorerie sumele reprezentând contravaloarea paşapoartelor, dovada plăţii astfel efectuate rămâne valabilă pentru depunerea cererii de eliberare a paşaportului.

Începând cu data de 7 septembrie 2020 plata contravalorii pașapoartelor electronice simple și a pașapoartelor temporare se va efectua numai la casieriile unităţilor CEC Bank în numerar sau, după caz, prin intermediul POS-urilor, precum și on-line prin Sistemului naţional electronic de plată (SNEP)- ghiseul.ro .