O bătrână în vârstă de 86 de ani a fost accidentată mortal de o mașină, miercuri după-amiază, în urma unui accident rutier care a avut loc pe raza comunei Horodnic de Sus. Tragedia s-a petrecut în jurul orei 17.00, iar cercetările poliției arată că bătrâna s-a angajat brusc în traversare, în apropiere de locuința sa.

Un bărbat în vârstă de 57 de ani, din Vicovu de Jos, Vasile H., conducea un autoturism VW Touran, pe direcția dinspre comuna Marginea spre Voitinel, iar în apropierea unui imobil a acroșat-o cu partea din stânga față a mașinii pe vârstnica care s-a angajat în traversare. Șoferul a declarat că bătrâna era în șanț, unde probabil făcea curățenie, după care a intrat pe carosabil și a dat brusc să treacă, fără a se uita spre el, ci doar spre celălalt sens.

Bătrâna a rămas prăbușită la marginea drumului, echipajul SMURD ajuns la fața locului încercând în zadar manevre de resuscitare. Femeia în vârstă de 86 de ani, din Horodnic de Sus, a fost declarată ulterior decedată.

Șoferul implicat în accident a fost verificat cu etilotestul, rezultând alcoolemie 0.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și continuă cercetările, pentru a stabili condițiile exacte în care s-a produs accidentul.