Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani a evidențiat cazul unui subofițer pompier de la subunitatea de la Dorohoi, de loc din Suceava, care a reușit să stingă la timp un incendiu izbucnit la o mașină, pe care l-a observat în timp ce se îndrepta cu mașina spre casă, după tura de noapte. 

Sergentul major Nicușor Vasilică Apetrei se îndrepta, joi dimineață, dinspre locul de muncă – Detașamentul de pompieri Dorohoi, spre Suceava, pe DN 29A.

La Zvoriștea, acesta a observat pe partea dreaptă a drumului un autoturism care ardea pe jumătate. Subofițerul a oprit imediat și a aflat de la proprietar că mașina este alimentată cu gaz, ceea ce însemna risc de explozie.

Pompierul aflat în timpul liber a îndepărtat persoanele din zonă și a cerut un stingător. La fața locului a ajuns în scurt timp și echipajul de pompieri voluntari de la Zvoriștea.  

”Folosind o țeavă de stingere de la autospeciala Serviciului Voluntar, sg. maj. Nicușor Vasilică Apetrei a stins incendiul înainte de sosirea colegilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al Județului Suceava, împiedicând flăcările să ajungă la butelia de gaz din portbagajul mașinii. Dacă nu ar fi intervenit, consecințele acestui eveniment puteau fi tragice”, au transmis pompierii militari botoșăneni.

Tânărul pompier practică această meserie de mai puțin de un an, însă a dovedit că se poate descurca în situații neprevăzute, chiar și atunci când este în afara serviciului.