Un tânăr din municipiul Fălticeni, care figura ca urmărit general din luna iunie a anului trecut, în urma unei condamnări definitive pentru două fapte de tâlhărie, a fost prins de polițiști în cursul zilei de miercuri, 9 septembrie. În urma activităților specifice polițienești, Ioan Alin Isache a fost identificat, reținut și escortat către Penitenciarul Botoșani, în vederea executării pedepsei.

Tânărul are de executat 1 an și 4 luni de închisoare. Faptele au constat în atacuri asupra a două femei cărora tânărul le-a smuls lănţişoarele de aur de la gât.

Iniţial, Ioan Alin Isache, tânărul din Fălticeni, primise o condamnare cu suspendare, fiindu-i impus un termen de încercare şi urmarea unor activităţi de reintegrare socială. Serviciul de Probaţiune Suceava a semnalat însă că tânărul nu a respectat măsurile, fiind după toate probabilităţile plecat din ţară. În aceste condiţii, Judecătoria Fălticeni a dispus, în urma sesizării Serviciului de Probaţiune, revocarea suspendării executării sub supraveghere a pedepsei de 1 an şi 4 luni de închisoare, aceasta fiind transformată în pedeapsă în regim de detenţie. Sentinţa de executare în regim de detenţie a rămas definitivă în data de 11 iunie 2019. Cum tânărul din Fălticeni nu mai era în țară, Inspectoratul General al Poliţiei Române l-a dat în urmărire şi i-a publicat fotografia pe site, aşteptând informaţii legate de locul în care s-ar afla.

Cu privire la faptele comise, Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni a arătat că pe 24 iulie 2015, în jurul orelor 6.50, respectiv 7.50, inculpatul a deposedat prin violenţă două persoane de sex feminin de lanţurile de aur pe care le purtau asupra lor, producând un prejudiciu total estimat la 1.700 de lei. Tânărul a amanetat apoi cele două lănţişoare, prejudiciul fiind recuperat parţial de poliţiştii judiciarişti care au demarat cercetări. 

Tânărul a fost iniţial arestat preventiv pentru aceste fapte, după care a fost plasat sub control judiciar.

Tot miercuri, 9 septembrie, polițiștii au mai pus în executare și un mandat de executare a pedepsei închisorii pe numele inculpatului Mihai Cozma, în vârstă de 30 de ani, din Vaslui, dar care locuia la Câmpulung Moldovenesc, care are de executat 3 ani și 6 luni de detenție. Bărbatul a fost condamnat pentru conducere fără permis, însă pedeapsa principală este una mai veche, de 3 ani, care a fost inițial cu suspendare.