Evenimentele care de obicei marcau perioada sărbătorilor de iarnă, la Suceava, nu vor mai avea loc anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că în acest an nu se vor mai organiza

evenimentele tradiționale, în încercarea de a fi limitată pe cât posibil răspândirea virusului. În schimb, sucevenii se vor putea bucura din plin de ornamentele și luminițele care vor da un alt aspect orașului.

„Ornăm orașul. Vrem să facem orașul mai frumos ca niciodată, pentru ca oamenii să se bucure și să aibă o minimă mângâiere sufletească atunci când ies în oraș. Evident că toate acțiunile de sfârșit de an, începând cu festivitățile din 28 noiembrie, de Ziua Unirii Bucovinei cu România, sunt anulate.

Târgul de Crăciun nu se face anul acesta. Deci, nu vom pune căsuțe pe esplanadă. Nu facem Târgul de Crăciun, nu se fac evenimente, nu vom face Revelionul în aer liber. Încă mă gândesc dacă va avea loc un foc de artificii simbolic. (...) Noi trebuie să facem tot ceea ce putem ca să eliminăm din activitățile care nu-s musai necesare, să reducem cât mai mult riscul de răspândire a noului coronavirus”, a spus Ion Lungu, invitat joi în studioul RadioTop.

Măsuri similare sunt decise deja în mai multe localități din țară, inclusiv premierul României, Ludovic Orban, anunțând zilele trecute că nu vor fi permise manifestări publice nici de Revelion.