Șoferul unui autocamion cu remorcă a fost amendat cu 870 de lei de polițiști după ce s-a constatat că buștenii pe care îi transporta depășeau lungimea remorcii. Totul a plecat de la o sesizare venită prin 112 în seara zilei de joi, 10 decembrie. Un bărbat a sunat și a reclamat că respectivul camion este supraîncărcat cu material lemnos. Polițiștii au interceptat camionul și l-au tras pe dreapta în satul Brăiești, comuna Cornu Luncii. Șoferul a prezentat avizele de însoțire pentru o cantitate de

19,82 mc lemn rotund brad și molid pentru camion, respectiv 33,04 mc lemn rotund brad și molid pentru remorcă. Camionul a fost însoțit până în curtea Ocolului Silvic Mălini, iar la fața locului au ajuns și reprezentanții acestei instituții, dar și cei de la ISCTR Suceava.

În urma inventarierii materialului lemnos de către lucrătorii Ocolului Silvic Mălini, s-a stabilit faptul că există o diferență de cubaj de 0.66 mc (în minus), aceasta diferența fiind în limita de toleranța. În momentul în care i s-a cerut să meargă la cântar cu mașina, șoferul a refuzat, motivând că macaraua de pe autoutilitara s-a defectat și nu poate încărca materialul lemnos în remorcă. Pentru acest refuz, șoferul a fost amendat. Reprezentanții ISCTR au dat o amendă și societății la care era angajat șoferul pentru „menținerea în funcție, de către operatorul de transport rutier a personalului de specialitate din domeniul transporturilor rutiere a unei persoane cu funcție care concură la siguranța rutieră-respectiv conducătorul auto fără certificat care atestă competența profesională a acestuia”.