O banală acțiune de afumare a cărnii era pe punctul de a se transforma într-o tragedie de proporții. O familie din Baia a decis să se pregătească pentru Crăciun și a folosit afumătoarea amenajată în garajul din curtea casei. Numai că, în scurt timp, lucrurile au luat o întorsătură total neplăcută. La un moment dat, cei doi soți au plecat din garaj pentru a da mâncare animalelor, dar la scurt timp au observat că în interiorul construcției ceva a luat foc. Bărbatul a luat o pătură udă pentru a stinge flăcările care cuprinseseră afumătoarea, numai că în momentul în care a aruncat-o focul i-a provocat arsuri la față și mâini.

Mai mult, focul a cuprins și garajul, așa încât a fost nevoie de intervenția pompierilor pentru a-l stinge și pentru a opri extinderea la casa de locuit. S-a intervenit cu o autospecială din cadrul SVSU Baia cu personal voluntar şi o autospecială cu pompieri din cadrul ISU Bucovina Suceava - Detaşamentul Fălticeni. În incendiu au ars circa 20 de metri pătrați din acoperiș, afumătoarea cu produse din carne, o motocoasă, 2 motocultoare, o drujbă, un flex, o bormaşină şi s-a deteriorat un motor electric, pagubele fiind estimată la circa 20.000 de lei.

În ceea ce-l privește pe bărbatul care a suferit arsuri, acesta a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la Camera Primire Urgențe de la Spitalul Fălticeni. Aici a fost diagnosticat cu „arsură grad 1-2 facială, contact flacără 4,5%”, secundar arsură grad 2 faţă dorsală mână dreapă 0,5%”, iar medicii au decis să rămână sub observaţie.