Înaltpreasfințitul Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, susține că nu există taxă pentru înmormântare. Arhiepiscopul i-a răspuns unei femei care l-a întrebat: „care este taxa pentru înmormântare?”. Răspunsul ierarhului a fost: „Taxă pentru înmormântare, din câte ştiu eu, nu există! Aş putea verifica dacă există vreo Hotărâre a Consiliului Parohial în acest sens, dar nu cunosc parohia. Fiecare oferă, cât poate, după posibilităţi, în ceea ce priveşte anumite servicii săvârşite de preot, căci <vrednic este lucrătorul de plata sa> (Luca 10, 7)”.

O altă întrebare adresată ierarhului de aceeași femeia a fost: „dacă într-o parohie există trei preoți, este obligatoriu să-i iei pe toți la înmormântare?”. „Cât priveşte cea de-a doua întrebare, într-o parohie cu trei preoţi, nu este obligatoriu ca la o înmormântare să participe toţi trei, ci doar preotul care are în atenţie sectorul pe raza căruia se află acea înmormântare. Ceilalţi doi vor putea participa numai dacă vor fi invitaţi”, a fost răspunsul ierarhului, postat pe site-ul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Un alt cetățean l-a întrebat pe Înaltpreasfințitul Calinic dacă este adevărat că Sfântul Antimis (Antimisul simbolizează giulgiul în care a fost înfăşurat trupul Domnului nostru Iisus Hristos la punerea Sa în mormânt, precum şi mormântul Acestuia), care la început era oferit fiecărei parohii din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, „a ajuns să fie plătit cu suma de 500 de lei”.

Răspunsul ierarhului:  „Fiecare parohie, respectiv mănăstire/schit, a primit un pachet ce conţine Sfântul Antimis, ilitonul, un set de acoperăminte pentru Sfintele Vase şi un burete, toate aşezate într-un plic din material textil (atlas), ceea ce a implicat anumite costuri de producţie. În şedinţa de lucru a Centrului Eparhial, din care fac parte şi părinţii protopopi, s-a hotărât ca jumătate dintre Antimise să fie oferite în mod gratuit parohiilor mici sau misionare. Pentru cealaltă jumătate, costul de 500 de lei va fi suportat prin fiecare protopopiat”.