Ziua de sâmbătă a fost una nefastă pentru mai mulți comercianți din Bazarul Suceava și târgul de la Cumpărătura. Și asta pentru că au fost călcați de polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, care căutau persoane care vând marfă contrafăcută sau de contrabandă. Iar rezultatele nu au întârziat să apară.

La Cumpărătura a fost găsit un bărbat de 42 de ani care vindea produse de îmbrăcăminte respectiv căciuli, inscripționate cu mărcile ,,Balenciaga, Versace, Dior, Givenchy, Calvin Klein, Dolce&Gabbana, Guess, Yves Saint Lauren, Adidas și Moncler” fără a deține certificate de calitate sau conformitate. Pentru că exista suspiciunea că produsele ar fi contrafăcute, marfa, în valoare de circa 1.200 de lei, a fost indisponibilizată. Aceleași măsuri au fost luate și în cazul unei femei în vârstă de 50 de ani, care vindea în Bazar produse de îmbrăcăminte inscripționate cu mărcile „Under Armour și Jordan Air” fără a deține certificate de calitate sau conformitate. Tot din același centru comercial, o tânără de 34 de ani a fost lăsată fără marfă în valoare de 1.550 de lei. Aceasta comercializa produse de îmbrăcăminte inscripționate cu mărcile „Emporio Armani și Adidas” fără a deține certificate de calitate sau conformitate.

Un bărbat care avea în ofertă produse de îmbrăcăminte inscripționate cu mărcile „Calvin Klein, Nike, Adidas, Emporio Armani, Jordan, Puma, Hugo Boss” a avut parte de același tratament. Marfa în valoare de peste 11.000 de lei a fost ridicată de polițiști pentru că existau suspiciuni că era contrafăcută.

În timpul acțiunii de sâmbătă a mai fost depistat și un sucevean de 54 de ani, care vindea 10 pachete țigări marca Ashima, fără timbre fiscale. În toate cazurile s-au întocmit dosare penale, iar cercetările se derulează pentru comiterea infracţiunilor de „punerea în circulaţie de produse purtând o marcă înregistrată sau identică” și  „contrabandă”.