Polițiștii au reușit să-i identifice pe indivizii care l-au blocat în trafic și l-au șicanat pe activistul de mediu Daniel Bodnar și pe amicii cu care acesta se afla pe teren în seara zilei de 13 ianuarie. Incidentul s-a petrecut la Mănăstirea Humorului, iar după audieri și punerea cap la cap a tuturor informațiilor, oamenii legii au început urmărirea penală față de două persoane. Ambele sunt din Mănăstirea Humorului și s-au ales cu dosare penale pentru comiterea infracțiunii de ,,Constituirea unui grup format din trei sau mai multe persoane, în scopul de a săvârși acțiuni ilicite, contrare ordinii și liniștii publice și normelor de conviețuire socială, precum și alte acte de încurajare sau sprijinire, sub orice formă, a unor astfel de grupuri de persoane, care incită la dezordinea socială”, respectiv ,,împiedicarea sau îngreunarea circulației rutiere”. De asemenea, s-au aplicat 8 amenzi contravenționale, în valoare totală de 4.250 de lei, și se continuă cercetările pentru infracțiunea de ”amenințare”.

Scenele care au avut ca rezultat dosarele penale și amenzile s-au petrecut pe drumul județean dintre Poiana Micului și Mănăstirea Humorului.

Cele trei mașini cu care se deplasau activiștii nu au mai putut înainta, după ce la Mănăstirea Humorului s-a dat ”alarma”. Mai mulți tineri au ieșit cu mașinile în drum, în coloană, între Poiana Micului și Mănăstirea Humorului, însă au blocat alternativ și sensul opus, astfel că activiștii nu au mai putut înainta. Nu s-a ajuns la violențe fizice, localnici limitându-se la scene obscene sau de intimidare și amenințare. Activiștii de mediu s-au deplasat la Poliția orașului Gura Humorului, unde au depus o plângere penală.

Prin acțiunea celor de la Mănăstirea Humorului, activiștii au fost ținuți pe loc și nu și-au mai putut astfel duce la îndeplinire acțiunea prin care voiau să verifice posibile transporturi ilegale de lemn pe zona Mănăstirea Humorului.