Autorizarea activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă pe raza municipiului Suceava ar putea fi condiționată în perioada următoare de existența unor dovezi de verificare de către Direcția de Sănătate Publică.

Măsura este propusă de către Teodora Munteanu, viceprimar al municipiului reședință de județ, care are în subordine Departamentului de Autorizare Activități Comerciale.

“Printre activitățile pe care le urmărim în această perioadă de pandemie sunt și cele cuprinse și reglementate de Ordinul 1030/20.08.2009 privitor la activități cu risc pentru starea de sănătate a populației. În colaborare cu Direcția de Sănătate a Populației facem verificări periodice și dorim includerea în regulamentul de autorizare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă pe raza municipiului Suceava a unei dovezi de verificare de către DSP (proces verbal de control, autorizație sanitară, certificat de conformitate, notificare etc.). Începând cu 1 ianuarie 2021 persoanele fizice și juridice care efectuează activități de coafură și alte activități de înfrumusețare sunt obligate să solicite certificarea conformității cu normele de igienă și sănătate publică la DSP Suceava”, a anunțat Teodora Munteanu.

Conform Ordinului nr. 15 din ianuarie 2020, toate persoanele fizice sau juridice care desfășoară activități de coafură și alte activități de înfrumusețare trebuie să solicite certificarea conformității cu normele de igienă și sănătate publică de către direcțiile de sănătate publică județene.