Implementarea proiectelor cu finanțare europeană, aferente Exercițiului Financiar 2014-2020, a fost discutată în cursul zilei de luni, 25 ianuarie, la Piatra Neamț, de către primarul Sucevei, Ion Lungu, cu conducerea Agenției de Dezvoltare Nord-Est - directorul general Vasile Asandei și directorul Organismului Intermediar, Cristian Zamă.

“Gradul de realizare a proiectelor, cu sume efectiv încasate, de peste 60%, ne permite să ne clasăm pe locul I la nivelul Regiunii Nord Est la atragerea de fonduri europene.
Discuția a fost la fel de importantă și în ceea ce priveşte portofoliul de proiecte aferent perioadei de finanțare 2021-2027, pe care îl are pregătit municipalitatea și care va fi cuprins în Strategia de Dezvoltare Urbană la nivelul Zonei Urbane Funcționale Suceava, care ne dorim să fie finalizată până la 30.06.2021. Prioritatea de grad zero a municipalității este atragerea Fondurilor Europene”, a precizat primarul Ion Lungu.

Discuțiile purtate la ADR Nord-Est au fost legate de modalitatea de finanțare a proiectelor pe POR - Programul Operaţional Regional, cât și pe PNRR - Programul Național de Redresare și Reziliență.