Jandarmii suceveni au organizat, la finele săptămânii trecute, în comun cu Asociația Club Sportiv Bucovina Fishing, o acțiune de prevenire și combatere a braconajului piscicol, în zona Acumulării Rogojeşti, din apropierea localităţii Siret şi în zona râului Suceava, din proximitatea localității Dragomirna.

Au fost aplicate sancțiuni pentru pescuitul fără permis ori cu un număr mai mare de ustensile de pescuit decât cel permis.

”Au fost confiscați și distruși peste 100 de soldăței pentru pescuit știuca, de la pescarii care dețineau mai multe mijloace de pescuit decât prevede legislația în vigoare”, a transmis Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava într-un comunicat de presă.

În total, în urma acțiunii, au fost aplicate 26 de sancţiuni contravenţionale (14 avertismente scrise și 12 amenzi), în valoare de 3.600 de lei, pentru încălcarea condiţiilor prevăzute în permis, autorizaţie sau licenţă şi pescuitul oricăror specii de peşte şi altor vieţuitoare acvatice vii efectuat fără permis în habitatele piscicole naturale. De asemenea, un permis pentru pescuit a fost ridicat.

Jandarmii anunță că vor continua acțiunile pentru protejarea fondului piscicol şi respectarea cadrului legal care reglementează pescuitul.