Bărbatul care este infectat cu tulpina britanică de SARS-CoV-2 este din Marginea și a fost în contact direct cu încă patru persoane. Conform autorităților sanitare, bărbatul în vârstă de 38 de ani a revenit în România din Marea Britanie pe data de 5 ianuarie a.c.. După revenirea în țară, el a intrat în carantină la domiciliu și după câteva zile a prezentat simptome de Covid-19.  

A fost testat pozitiv pe data de 9 ianuarie, în Compartimentul de Primiri Urgențe din Rădăuți, după care a fost internat în Spitalul Orășenesc Siret, iar din 11 ianuarie în Spitalul Județean Suceava. Având în vedere istoricul de călătorie în Marea Britanie, pe 14 ianuarie au fost trimise probe la Institutul Cantacuzino, pentru identificarea tulpinii de SARS-CoV-2. În paralel, secvențierea a fost realizată și în scop de cercetare, la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava. Ambele instituții au confirmat, independent, noua tulpina de SARS-CoV-2. Pacientul a rămas internat în Spitalul Suceava până pe data de 22 ianuarie, când a fost externat la cerere. Pe 24 ianuarie a revenit la spital acuzând dureri abdominale și a fost reinternat, la secția de Boli Infecțioase, unde se află și în prezent pentru investigații și tratament.

Din ancheta epidemiologică realizată de Direcția de Sănătate Publică din Suceava au fost identificați 4 contacți direcți ai bărbatului infectat cu noua tulpină de SARS-CoV2.

Acest caz este al patrulea confirmat oficial până acum în România.