Bărbatul care a provocat, marți la prânz, un accident pe artera principală din municipiul Câmpulung Moldovenesc a ajuns în seara aceleiași zile în arestul poliției județene, reținut 24 de ore, pentru nu mai puțin de cinci infracțiuni. Acesta era băut și a prezentat la control un permis de conducere ucrainean, care, s-a stabilit în urma verificărilor, era contrafăcut.

Marți, în jurul orei 12.00, pe Calea Transilvaniei din Câmpulung Moldovenesc, un microbuz de transport marfă, cu remorcă, s-a ciocnit cu un autoturism, iar fiecare mașină a zburat în direcții diferite. Autoturismul s-a oprit într-un stâlp de beton de pe marginea drumului, iar microbuzul a distrus parțial gardul unei gospodării.

Din cercetări a rezultat că Vasile Zlotariu, în vârstă de 37 de ani, din Moldova Sulița, în timp ce conducea un autoturism marca Dodge, a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune frontală cu ansamblul de vehicule condus regulamentar de un bărbat din Iași.

Consecințele accidentului nu au fost grave, rezultând doi răniți ușor.

Bărbatul de 37 de ani avea concentrația de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind transportat la Spitalul Câmpulung Moldovenesc, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

De asemenea s-a stabilit că permisul de conducere este contrafăcut, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date acesta nu deține alt permis de conducere.

În aceste condiții, bărbatul va răspunde penal pentru comiterea infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „fals material în înscrisuri oficiale” şi „uz de fals”.

Bărbatul a fost dus la Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.