Un tânăr de 20 de ani, din Șcheia, a scăpat cu o pedeapsă mai ușoară la Curtea de Apel Suceava. Iulian Constantin Sofrone trebuie să execute o pedeapsă de 3 ani și o lună de închisoare, față de 4 ani și 3 luni cât primise la Tribunalul Suceava. Soluția pronunțată joi de magistrați este definitivă, iar fapta principală pentru care s-a dat condamnarea este tentativă de omor. În plus, magistrații suceveni au decis că agresorul trebuie să-i achite celui pe care l-a înjunghiat suma de 30.000 de lei cu titlu de daune morale.

În noaptea de 6 spre 7 august 2020, în jur de ora 0.40, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin 112 despre faptul că un tânăr a fost înjunghiat în abdomen și în picior, pe strada Slătioarei din municipiul Suceava. Din cercetările ulterioare a rezultat că un anume Cătălin Daniel Melenciuc, din Stroiești, se deplasa împreună cu patru prieteni pe strada Slătioarei, iar la un moment dat s-a intersectat cu Iulian Constantin Sofrone, care se plimba însoțit de prietena sa. Cei doi tineri au avut un conflict spontan, iar tânărul din Șcheia a scos un cuțit și l-a înjunghiat de mai multe ori pe tânărul din Stroiești. Pentru a aplana conflictul au intervenit ceilalți tineri, printre ei și prietena agresorului. Aceasta din urmă a fost tăiată și ea ușor la piciorul drept.

Sofrone, cel care a lovit cu cuțitul, și prietena sa, deși tăiată la picior, au fugit, fiind găsiți de o patrulă de poliție în zona Curcubeul. Ambii au fost duși la spital, fata cu plagă înjunghiată la picior, în timp ce prietenul ei acuza și el leziuni provocate de cel pe care l-a înjunghiat. De departe, cele mai grave răni le-a avut însă tânărul din Stroiești, care a fost operat, iar medicii au constatat că viața i-a fost pusă în pericol.