Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, le-a cerut încă o dată premierului României, Florin Cîțu, și ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, să prindă în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) tot traseul autostrăzii A7, de la Ploiești până la Siret, și nu doar până la Pașcani, cum a apărut în spațiul public în ultima perioadă.

În solicitarea făcută vineri premierului, Gheorghe Flutur a prezentat mai multe argumente privind necesitatea construirii acestei autostrăzi A7 până în Vama Siret. Flutur a spus că în primul rând are în vedere Produsul Intern Brut scăzut al județelor Suceava și Botoșani, iar apoi migrația excesivă a forței de muncă, aglomerarea pe E85/DN2, pe tronsonul Pașcani-Siret. În același timp, șeful administrației județene a spus că prin Vama Siret trec anual 700.000 de autovehicule, din care 100.000 sunt tiruri. „Chiar dacă guvernele PSD au demarat studii de fezabilitate doar pe ruta Ploiești - Pașcani, de un an de zile se lucrează la studii de fezabilitate pentru Pașcani-Suceava-Siret, 101 km, și se lucrează în ritm intens, noi, administrațiile locale, alocând tot sprijinul acolo și când este nevoie”, a declarat Gheorghe Flutur.

El consideră că ar fi profund nedrept și discriminatoriu ca în PNRR să fie inclusă doar porțiunea de A7 până la Pașcani. Președintele Consiliului Județean Suceava a mai adăugat că pentru a susține necesitatea realizării autostrăzii A7 până la Siret a depus mai multe memorii atât la premierul României, cât și la ministrul Fondurilor Europene, lucru pe care l-au făcut și mai mulți parlamentari. „Sper ca vocea noastră să fie auzită. Și trebuie spus că <Redresare și Reziliență> înseamnă programe și pentru județele Suceava și Botoșani”, a încheiat Gheorghe Flutur.