Un tânăr de numai 19, din comuna Ipotești, a fost condamnat la o pedeapsă de 3 de închisoare cu executare. Eduard Gherasim se află în arest la domiciliu și a fost judecat pentru un accident mortal pe care l-a provocat pe 15 octombrie 2020, în timp se deplasa cu un Audi închiriat dinspre Bucecea spre Siret. El a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției și efectuarea de reparații neautorizate la mașină după producerea accidentului.

Condamnarea lui Eduard Gherasim a venit după numai un termen de judecată, iar tânărul s-a ales și cu o pedeapsă complementară constând în interzicerea exercitarea dreptului de a conduce orice vehicul pentru care legea prevede necesitatea deținerii permisului de conducere pe o perioadă de trei ani.

Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Dorohoi, însă hotărârea nu este definitivă și a fost atacată deja la Curtea de Apel Suceava. Pentru daune morale către familia victimei s-a constituit un alt dosar care se va judeca separat.

Accidentul mortal a avut loc pe 14 octombrie 2020, pe raza localității Cândești. Tânărul, aflat la volanul unui Audi, a izbit cu mașina un localnic de 49 ani, care circula pe marginea șoselei lângă o bicicletă, cu două vaci. În urma impactului, localnicul a suferit mai multe leziuni grave și a murit în scurt timp, în ciuda eforturilor făcute de cadrele medicale care au încercat să-l salveze.

Eduard Gherasim a părăsit locul accidentului, însă polițiștii botoșăneni au efectuat mai multe investigații și l-au identificat. După ce au adunat mai multe probe, anchetatorii au descins la locuința lui și l-au reținut. Cercetările aveau să arate că în cele patru zile care s-au scurs de la producerea accidentului și până la capturarea lui, tânărul și-a procurat elementele de caroserie auto, pe care le-a asamblat personal, cele avariate aruncându-le în încercarea de a ascunde urmele accidentului. Arestat preventiv în primă fază, Eduard Gherasim a fost plasat ulterior în arest la domiciliu.