Un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Straja, a ajuns în arestul poliției județene, reținut 24 de ore, sub acuzația că a dat iama pe la două săli de jocuri din Straja, în căutare de bani. La una din săli, tânărul a distrus și sustras un automat de cafea, tot în căutare de bani.

Poliția orașului Vicovu de Sus a început cercetări în acest caz pe 13 aprilie, când reprezentanții unei firme au reclamat în scris că o persoană a provocat distrugeri la un automat de cafea. Din cercetări a rezultat că un automat care era amplasat lângă peretele exterior al sălii Casa Pariurilor, cu sediul secundar în comuna Straja, a fost distrus, prejudiciul fiind de 10.000 de lei.

Ulterior, pe 25 aprilie, polițiștii au fost sesizați că la o altă sală de jocuri din Straja un tânăr a încercat să sustragă sume de bani.

Din cercetările poliției s-a stabilit că autorul este același, Petru Schipor, în vârstă de 20 de ani, localnic din Straja.

Polițiștii de investigații criminale de la Vicovu de Sus au adunat probatoriu, iar marți, 4 mai, au acționat și au recuperat bunul sustras. Față de suspect s-a dispus continuarea urmăririi penale pentru comiterea infracțiunilor de ”distrugere”, ”tentativă la infracțiunea de furt” și ”furt”.

În după amiaza-zilei de 4 aprilie, tânărul de 20 de ani a fost introdus în arestul poliției județene.

Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.