Chiar dacă a pierdut cu 30-25 meciul cu Minaur Baia Mare disputat la București, luni după-amiază, CSU din Suceava a scăpat de retrogradarea directă după etapa a XXIX-a, ecartul față CSM Făgăraș, ocupanta poziției a XIII-a, menținându-se de 5 puncte cu o rundă înainte de final.

„Am văzut că Făgărașul a pierdut meciul cu Steaua, jucat mai devreme, așa că ne-am mai relaxat. De aceea, am ales să oferim minute și celor tineri, care nu numai că nu s-au făcut de râs, dar s-au ridicat la nivelul experimentaților adversari în multe momente. Mai avem de jucat marți, cu Politehnica Timișoara, dar pentru noi mult mai important este barajul de menținere în eșalonul de elită al handbalului românesc, care va avea loc săptămâna viitoare. A rămas așadar toată presiunea pe final de campionat. Mai avem un hop de trecut, dar eu cred că totul va ieși bine”, a declarat antrenorul principal Adrian Chiruț.

Așadar, „universitarii” vor participa la barajul de la Turda, din 17-19 mai, acolo unde vor lupta cu CSM Bacău, Universitatea Cluj și CSU Pitești pentru cele două locuri care asigură prezența în Liga Zimbrilor sezonul viitor.

În partida cu Minaur Baia Mare, CSU din Suceava a evoluat în alcătuirea: Makaria, Duman – Popia (4 goluri), Stanciuc (3), Mihalcea (2), Petrov (2), Furak (2), Juverdianu (2), Loic (2), Păunescu (2), Anton (2), Sadovyi, Lupu, Oancea, Balasz, Dascălu.